Мутафчиев разшири правомощията на шефа на ЖП администрацията

440
Мутафчиев разшири правомощията на шефа на ЖП администрацията

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев разшири правомощията на Изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация" (ИА "ЖА"), като го упълномощи да издава наказателни постановления за установени административни нарушения по Закона за железопътния транспорт.

В изпълнение на възложената задача в ИА"ЖА" са изготвени и влизат в сила Вътрешни правила „Процедура по установяване на административни нарушения, налагане на административни наказания и обжалването им".

Документът представя правилата, по които ще бъде осъществявано изпълнението на изискванията в Закона за административните нарушения и наказания.

По този начин ще се повиши ефективността от контролната дейност на агенцията и ще се следи за изпълнение на отговорностите на всички нива на железопътните превозвачи и Национална компания „Железопътна инфраструктура".

Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg