На бизнес закуска представиха стъпките за създаването на Български енергиен холдинг

677
На бизнес закуска представиха стъпките за създаването на Български енергиен холдинг

На бизнес закуска днес са били представени извършените стъпки за създаването на Български енергиен холдинг (БЕХ), структурата и визията за развитие на холдинга, съобщиха от организацията.

Тя е била организирана от Галина Тошева, изпълнителен директор на холдинга, за представители на чуждестранни мисии в България, банки, търговски камари, големи индустриални потребители.

На срещата са били представени също дейностите, които ще осъществява временният Съвет на директорите на БЕХ, както и следващите стъпки в проекта БЕХ като например стартирането на конкурс за членове на постоянен Съвет на директорите.

Галина Тошева е посочи, че опитът на европейския енергиен пазар показва, че консолидираните компании се позиционират много по-успешно. За да повишат своята конкурентоспособност, водещите енергийни компании разширяват дейността си по енергийната верига на добавената стойност. Този процес предстои и пред Българския енергиен холдинг.

България вече има една от най-големите енергийни компании в региона и създава национален енергиен лидер, е заявила Тошева. Активите на БЕХ са на стойност около 8.5 млрд. лева, консолидираните приходи са около 3.6 млрд. лева, а общият брой служители е около 21 хиляди души.

Иьзточник:БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...