Набират проекти за техническа помощ в областта на отпадъците по ОП "Околна среда"

400
Набират проекти за техническа помощ в областта на отпадъците по ОП

Стартира процедурата за набиране на проекти за техническа помощ в областта на отпадъците по Оперативна програма (ОП) „Околна среда”.

С проекти могат да кандидатстват общини и сдружения на общини. Целта на процедурата е да подпомогне бенефициентите да подготвят качествени и пълни инвестиционни проекти. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 41 343 424 лв. и е отпусната от Европейския фонд за регионално развитие. Проектните технически предложения са част от втория приоритет на ОП „Околна среда”, информират от МОСВ.

Дейностите, които могат да бъдат финансирани по тази процедура, са всички видове експертни анализи и хидроложки и геоложки проучвания, които се отнасят към подготовката за построяване на инфраструктура за третиране на отпадъци; дейности по процедурите по ОВОС; оценка на съвместимостта и издаване на необходимите комплексни разрешителни; провеждане на обществени обсъждания; подготовка на документация за възлагане на обществени поръчки.

Пълният комплект документи е публикуван на интернет страницата на МОСВ www.moew.government.bg. Крайният срок за кандидатстване за проекти за техническа помощ е 17 часа на 6.06.2008 г. Документи се подават в МОСВ, дирекция „Кохезионна политика на околна среда”, отдел „Управление и оценка на програмата” на бул. „Мария Луиза” 22.

Вече е обявена процедурата за набиране на проекти за строителство на пречиствателни станции по ОП „Околна среда”. Крайният срок за подаване на предложения е 17 часа на 30.05.2008 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg