Над 16 млн. евро инвестира Булавто в търговски и сервизни центрове до края на 2008 г.

678
Над 16 млн. евро инвестира Булавто в търговски и сервизни центрове до края на 2008 г.

Над 16.5 млн. евро ще инвестира „Булавто” в изграждането на нови търговски и сервизни центрове до края на 2008 г. Планираните вложения за 2009-2010 г. са в размер на над 22 млн. евро. Това съобщи изпълнителният директор на компанията Петър Лефтеров на пресконференция по повод 15-годишнината от създаването й.

„Булавто” ще открие през юли нов център за преоборудване на пътнически микробуси и производство на самосвални надстройки в София, през август ще отвори врати разширението на базата в гр. Шумен, а през септември, октомври и ноември – нови търговски и сервизни центрове съответно в Бургас, в Стара Загора и в Търговище. През 2009 г. във Варна ще отвори врати нов търговски, сервизен, производствен и логистичен център, който ще бъде изграден на площ от над 130 000 кв. м.

„Булавто” стартира проект за анализ на отработените масла, извършван в лаборатория на ANAC (Франция и Белгия). По този начин се получава пълна информация за работата и състоянието на двигателя. Въз основа на резултатите от този анализ се вземат превантивни мерки, водещи до удължаване живота на двигателя и икономия на средства за ремонт. А съвместно с Michelin стартира проект за изработка на топъл регенерат в заводите на Michelin.

През последните 3 години дружеството отбелязва постоянен ръст в продажбите. Приходите от дейността за миналата година са били 71.269 млн. лева, което е със 76% увеличение спрямо предходната година. „Булавто” е лидер в национален мащаб по производство и продажби на 20-местни автобуси с пазарен дял от 57%.

През тази година компанията внедри интегрирана система за управление на бизнеса Microsoft Dynamic NAVISION. Тази инвестиция, в размер на над 300 хил. евро, ще помогне за подобряване организацията на работа и отговаряне на повишените изисквания и очаквания на клиентите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg