Над 16 млн. пътници обслужени от летищата на "Фрапорт" от началото на годината

407
Над 16 млн. пътници обслужени от летищата на

През първото тримесечие на 2008 г. летищата, управлявани от „Фрапорт Груп“ (Франкфурт, Франкфурт Хаан, Анталия, Лима, Бургас и Варна) са обслужили 16.1 млн. души или с 4.4% повече от предходния период, а товарооборотът се е повишил със 7.3%, достигайки до 615 хил. метрични тона. Общият брой на излитанията и приземяванията е 160 хил. или ръст от 2.8%.

Поради натовареността покрай великденските празници туристическите дестинации към Южна и Югоизточна Европа, както и тези към Северна Африка, отбелязаха изключително силно повишение през изминалия месец. Международният трафик, който се повиши с 1.9%, продължи да влияе на пътническия растеж на Франкфуртското летище.

Пътническият трафик на летищата, стопанисвани от „Фрапорт Груп“, е нараснал значително през третия месец от годината.

Най-големите стойности на увеличение са регистрирани на двете ваканционни летища на българското Черноморие: Летище Бургас е регистрирало 1 354 пътници миналия месец, което е 25.6% увеличение, а Летище Варна е с 22 751 пътници и 16.7% увеличение.

Перуанското летище в Лима е реализирало 15% увеличение на трафика и 696 201 пътника.

Терминалите на „Фрапорт“ на Летище Анталия в Турция са обслужили 395 397 пътници, а от услугите на Летище Франкфурт са се възползвали 12.249 млн. пътници.

През 2006 г. немско-българският консорциум между “Фрапорт” и “БМ Стар” спечели 35-годишна концесия за управлението на морските летища във Варна и Бургас. През този период смесеното дружество “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” ще инвестира общо 403 млн. евро за изграждане на терминали, разширяване на самолетните стоянки и оборудване.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg