Над 200 констативни протокола за неизчистен сняг в София

590
Над 200 констативни протокола за неизчистен сняг в София

След проведените проверки от страна на Столичния инспекторат на 5 и 6 януари 2010 г. за непочистени прилежащи територии от страна на физически и юридически лица на територията на 24-те района на Столична община, са наложени глоби на стойност 2670 лв., 62 констативни протокола и един акт за административно нарушение през първия ден и 2290 лв. от глоби, 141 констативни протокола и 5б актове за административно нарушение през втория ден.

Най-много нарушения са констатирани в районите „Средец" и „Възраждане".

Столичният инспекторат напомня на гражданите на София, че те също имат ангажименти по зимното поддържане на града и трябва да полагат грижи и да предприемат необходимите мерки за почистване от сняг, лед и ледени висулки на ползваните от тях недвижими имоти или части от тях, както и прилежащите им територии (паркинги, гаражи, подстъпи към сградите и т.н.), съгласно Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и  управление на отпадъците на територията на Столична община

Ангажимент на фирмите оператори за зимния сезон са булевардите, улиците на масов градски транспорт, улиците с обществена значимост и вътрешнокварталните улици до степен на проходимост при зимни условия.

Снегът при почистването се измества в регулите. Не се допуска струпване на снежни маси в обсега на спирките на масовия градски транспорт и в основата на дърветата. В оперативните планове на фирмите е включено и почистване на площади, части от тротоари, мостове, пасарелки и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg