Над 500 фирми от Пазарджик не са внесли корпоративен данък

484
Над 500 фирми от Пазарджик не са внесли корпоративен данък

Общо 533 фирми от област Пазарджик не са внесли дължимия от тях корпоративен данък заедно с начислената лихва, възлизащи общо на над 2.55 млн. лв., съобщиха от Териториалната дирекция на НАП.

Срокът за внасяне на корпоративния данък за 2008 г. изтече на 31 март. Фирмите, които имат задължение по Закона за корпоративното подоходно облагане за изминалата година, трябва в най-кратък срок да внесат дължимите от тях суми, включително и допълнително начислените лихви до датата на окончателното издължаване, се посочва в съобщението.

След предприети действия за принудително събиране на сумите от публичните изпълнители при НАП-Пазарджик до края на юли над 50 задължени лица, дължащи корпоративен данък, са погасили 464 000 лв. Спрямо тези, които не внесат сумите, ще бъдат образувани изпълнителни дела.

Въпреки затрудненията на бизнеса от настъпилата икономическа криза и междуфирмената задлъжнялост, отчитам като положителен резултат от кампанията факта, че в рамките на две седмици са платени близо 20 на сто от просрочените задължения, заяви директорът на дирекцията Георги Тахов.

Той уточни, че така няма да бъдат образувани и изпълнителни дела. Такива действия се предприемат и по отношение на физическите лица от областта, които не са заплатили дължимия данък върху доходите за 2008 г., уточни Тахов.

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg