Над половината второ и третокласни пътища да бъдат рехабилитирани

459
Над половината второ и третокласни пътища да бъдат рехабилитирани

Следващата година се очаква повече от половината от общо 503 км второ и третокласни пътища в 21 области да бъдат напълно рехабилитирани. Ремонтите ще станат със средства по оперативна програма "Регионално развитие", като средствата за операция "Рехабилитация и реконструкция на второ и третокласни пътища" са на стойност 280 милиона лева.

Това съобщи на семинар заместник-директорът на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Хасан Хасан. Фондът е бенефициент по оперативната програма.

Вече са възложена подготовката на технически проекти за още 340 км второ и третокласни пътища. По този начин фондът има стопроцентна проектна готовност и възможност да усвои целия бюджет на операцията по програмата на обща стойност 501 милиона лева.

Пътните отсечки, които ще бъдат рехабилитирани, са с дължина между 4 и 70 км, като най-дългият срок за изпълнението им е 24 месеца. Фондът вече е избрал изпълнители на ремонтите на първите отсечки от 503-те км.

По райони за планиране тези отсечки за рехабилитация са разпределени съответно: за Северозападния - 67 км, за Северен централен – 73.6 км, за Североизточния - 81 км, за Югоизточния - 52-53 км, за Южния централен - 176 км, и за Югозападния - 50 км.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg