Надзорният съвет на АП одобри договора за продажбата на 70% от Параходство БМФ

468
Надзорният съвет на АП одобри договора за продажбата на 70% от Параходство БМФ

Надзорният съвет на АП одобри проекта на договор за продажбата на 70% от Параходство Български морски флот.

Надзорният съвет на Агенция за приватизация одобри двустранно парафирания проект на договор от 17 юни 2008 г. за приватизационна продажбата на 70% от капитала на Параходство Български морски флот ЕАД, гр.Варна, между Агенцията за приватизация и Кей Джи Маритайм Шипинг АД, гр.София. Това съобщиха от АП за Profit.bg.

Предстои одобрението на договора и от Министерски съвет, се посочва още в уведомлението. От АП припомнят, че купувачът е декларирал готовността си при получено одобрение от Надзорния съвет на агенцията и от Министерски съвет да заплати изцяло цената по сделката.

В средата на май стана ясно, че германо-българският консорциум Кей джи маритайм шипингАД е победителят в конкурса за продажбата на 70% от капитала на Параходство Български морски флот. Близо 800 млн. лв. ще бъдат инвестирани в модернизацията на компанията. Предложената от купувача цена за 7.63 млн. акции е малко над 440 млн. лева.

Инвестиционната програма е за 10 години. В бизнеспрограмата на купувача се предвижда купуването на 25 нови кораба и замяна на остарелите плавателни съдове с по-нови.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg