Наемателят на ресторанта на “Сердика” изплати дълга си към МДААР

513
Дължимата от фирма “Сомелиер 05” ООД сума в размер на 153 659 лева беше преведена по банковата сметка на Министерството на държавната администрация и административната реформа вчера и така държавата няма да бъде ощетена.

Това стана след като миналата седмица МДААР подаде искова молба срещу наемателя на ресторанта на ул. “Сердика” №8, известен като “стола на Министерския съвет”. Сумата, която “Сомелиер 05” ООД дължеше, се е натрупала в резултат на неплатените наеми и разходи за комунални услуги, както и дължимите неустойки по договора.
Договорът за наем с фирма “Сомелиер 05” ООД беше сключен на 11 октомври 2006 г. с месечна наемна цена 12 000 лв. с ДДС и беше прекратен едностранно в началото на октомври 2007 г. поради виновно неизпълнение на задълженията по него от страна на наемателя.

МДААР насрочи процедура за избор на нов наемател. Заявления за участие в търга се подават от 28 ноември до 3 декември 2007 г. в сградата на МДААР. Оглед на обекта може да се прави след закупуване на тръжна документация всеки работен ден от 12 до 16 ноември 2007 г. от 10.00 до 15.00 часа.

Търгът с явно наддаване ще се проведе на 6 декември 2007 г. от 10.00 часа в сградата на МДААР. Стъпка на наддаване ще бъде 100 лева. Направена е актуална оценка на имота, на базата на която е определена начална тръжна месечна наемна цена от 6000 лева без ДДС. Срок на наемното отношение ще бъде 5 години.

Обектът, който ще бъде даден под наем, представлява зала за хранене, кафе-бар и кухня, оборудвани помещения и прилежащи помещения с обща площ от 663.39 кв. м, както и складови и обслужващи помещения с площ 382.50 кв. м.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg