НАП напомня на 1700 длъжници да си платят глобите

1243
НАП напомня на 1700 длъжници да си платят глобите

Служители в колцентъра на Националната агенция за приходите (НАП) напомнят по телефона на 1700 граждани, че имат неплатени глоби към различни институции, съобщиха от агенцията.

В списъка са публични задължения към КАТ, ДАИ, НОИ, РИОКОЗ, ИА "Главна инспекция по труда", съдилищата, Националната служба "Пожарна и аварийна безопасност", Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и други държавни органи, които налагат санкции.

Общият размер на неплатените глоби е 480 хил. лв. Събирането на неданъчните публични задължения стана ангажимент на НАП в началото на тази година след вливането на Агенцията за държавни вземания в приходната агенция.

При обаждането от НАП гражданите получават информация за вида и за размера на неплатените глоби, за начина на плащане, за банковите сметки, на които трябва да се направи плащането. В случай на временни финансови затруднения служителите съветват как задължението може да се разсрочи.

След напомнянето от НАП гражданите имат на разположение 14 дни, за да платят доброволно глобите си или да договорят плащане на части.

Ако глобата не бъде платена, се пристъпва към принудителни мерки за събирането на задълженията - запори върху заплатата, върху банкови сметки, превозни средства, възбрани на недвижимо имущество, отнемане на задгранични паспорти.

Идеята ни е да напомним на гражданите за просрочените дългове и да ги платят доброволно, за да не се стига до принудителни мерки - коментира по този повод изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

bezraboten ot 10 godini nasam
# 0
20:09 | 7 September 2012
Namerimi rabota shte si platya globite az edva za hrana se namiram ko shte mi vzemej jivotali az sam edin den shte go dam ot obl.silistra obj.dulovo selo yarebitsa
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg