НАПИ със стратегия за пътно поддържане

632
НАПИ със стратегия за пътно поддържане

Инж. Клаус-Дитер Щоле, член на Управителния съвет на Национална агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ) заяви, че агенцията има стратегия за пътното поддържане при закриването на втората Национална конференция по пътища в град Несебър.

„Но първо трябва да започнем с това - да съберем информация за състоянието на съществуващата пътна мрежа. В България има около 400 км магистрали и около 19 000 км пътна мрежа. Това ще продължи известно време и през това време ще се наложи вече съществуващите пътища, участъци от тях да бъдат предварително санирани.

Но не трябва да забравяме, че за санирането на пътищата трябват много пари. Ние настояваме и с всички сили се борим за това да получим колкото се може повече средства от бюджета, защото - първо това е необходимо за гарантиране на безопасността на движение и второ - чрез мерките за поддържане на пътищата да се създадат работни места, което е силна антикризисна мярка", каза Щоле.

В заключение инж. Щоле изрази своята препоръка темата на следващата конференция да бъде свързана със съблюдаването на логистичните мрежи в и извън градовете, като тема, която също би предизвикала голям интерес сред аудиторията пътни специалисти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg