НАПИ сформира кризисен щаб заради зимното поддържане

645
НАПИ сформира кризисен щаб заради зимното поддържане

Кризисен щаб за обезпечаване на подготовката за зимното поддържане на републиканската пътна инфраструктура се сформира със заповед на изпълнителния директор на НАПИ инж. Димитър Иванов, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Поради критичното забавяне на провеждането на процедурите за избор на изпълнител на зимно поддържане, специално сформирана комисия извърши проверка на статута на договорите по текущ ремонт и поддръжка и зимно поддържане към 17 август 2009 г.

След проверката беше констатирано, че от 90 сключени договора, 41 са с изтекъл срок към 17.08.2009 г.. Други 35 договора изтичат до края на годината, а 14 договора имат срок до 2010 г. и 2011г.

От проверката следва, че по 76 договора следва да се проведат процедури за избор на изпълнител. До края на август има възможност да стартират процедурите по възлагане на обществени поръчки за поддържане на републиканските пътища, стопанисвани от НАПИ.

Съгласно заповедта на изпълнителния директор на агенцията в най-кратки срокове всички областни пътни управления трябва да представят доклад за подготовка на зимното поддържане с оценка за състоянието и предприетите мерки за обезпечаване системите за сигурност на републиканската пътна мрежа; предприетите мерки за отстраняване или обезопасяване на свлачища; състояние на отводнителните съоръжения; готовност на фирмите, обезпечаващи зимното поддържане.

Директорите на Областните пътни управление в цялата страна трябва да докладват и за районите, за които не е договорено зимното поддържане - пътна мрежа, километри, коя фирма е обезпечавала зимното поддържане в този район и оценка на извършването.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg