Нарушения в обществените поръчки, възлагани от пътния фонд

338
Нарушения в обществените поръчки, възлагани от пътния фонд

Сметната палата излезе с доклад за дейността на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура". В него са констатирани нарушения при възлагането на обществени поръчки, информира Би Ти Ви.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството не е определил с наредба начина, по който трябва да се поддържат републиканските пътища, пише в доклада.

Планирането при пътните ремонти не съответства на Закона за пътищата, става ясно още от изводите. В същото време обаче е констатирано, че парите, които плащаме за винетки са отивали по предназначение за поддръжка на пътищата.

По въпроса за обществените поръчки в доклада се казва, че голяма част от договорите, които по същество са били за основен ремонт на пътища, са отчитани като текущи ремонти. Затова дейността по тези ремонти, не може да се оцени и анализира адекватно.

Анализът показва високо ниво на управленски риск при дейността по експлоатацията и поддържането на републиканските пътища.

Едно от заключенията е, че установената трайна тенденция за влошаване състоянието на пътищата и увеличаване на разходите за поддържането ще бъде преодоляна трудно.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg