Национален информационен ден на МИЕ провеждат във Варна

363
Национален информационен ден на МИЕ провеждат във Варна

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще открие във Варна Национален информационен ден по програма „Интелигентна енергия – Европа ІІ". По време на форума, който е открит за представители на фирми, общини, неправителствени организации и граждани, ще бъдат представени програми, по които се финансират проекти, свързани с енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници.

Конкретният повод и акцентът на форума е обявеният от Европейската комисия /ЕК/ през месец март тази година търг за набиране на проектни предложения в рамките на програма „Интелигентна енергия – Европа ІІ". Условията за участие и финансиране на проекти по програмата за 2008 г. ще бъдат разяснени от директора на дирекция „Европейска стратегия" в МИЕ Ива Петрова. В рамките на събитието ще се представят и възможностите за финансиране на проекти в областта на Енергийната ефективност /ЕЕ/ и Възобновяемите енергийни източници /ВЕИ/ със средства от: Оперативна програма /ОП/ „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика", Фонд „Енергийна ефективност" и специфични кредитни линии на ЕБВР и ЕИБ.

Крайният срок за внасяне на предложенията в ЕК по програма „Интелигента енергия – Европа ІІ" е 26 юни. Общият бюджет на програмата за 2008 г. е 45 млн. евро, припомнят от МИЕ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg