Най-важното в България за седмицата 13-17 декември

1022
Най-важното в България за седмицата 13-17 декември

Тази седмица България бе обявена за най-тъжното място за живеене в света от американски учени, цитирани от сп. „Икономист".

Кои други теми бяха сред най-важните новини, свързани с България през седмицата:

Понеделник

21% от българите са заплашени от бедност. Страната ни е третата най-рискова по този показател в ЕС, показаха данни на Евростат.

E&Y прогнозира ръст от 3.6% на БВП за 2011 у нас. За 2011 прогнозата е за връщане към умерен ръст от около 3.6% и набиране на скорост до около 6% за 2012 г.

През октомври 2010 г. домакинствата у нас са спестили нови 226 млн. лв., показват изчисления на Profit.bg на база данни от Българска народна банка.

Вторник

Разликата в доходите на богати и бедни в България е 6 пъти. 58.4% не могат да посрещнат неочаквани финансови разходи.

Преките инвестиции през октомври са отрицателни, показват данни на БНБ.

Сряда

МВФ: Икономиката на България излиза от кризата. "Българската икономика категорично е в по-добро състояние в сравнение с 2009 или с началото на тази година. Растежът се завръща, а натрупаните в периода преди кризата дисбаланси намаляват," коментира Катриона Пърфийлд, ръководителка на мисията на МВФ у нас.

Четвъртък

Финансовото богатство на населението се увеличава с близо 4 млрд. лв. през последните 12 месеца, надхвърляйки 38 млрд. лв. към края на септември 2010 г., се посочва в анализ на Industry Watch.

Данни на Евтостат поставиха България на второ място по ръст на безработицата през третото тримесечие, както и на годишна база.

Петък

България е най-тъжното място на света, ако вземем предвид връзката между доходите на глава от населението и задоволството от живота, казват учени, цитирани от списание "Икономист".

S&P потвърди кредитния рейтинг на България. Очакванията ни са през 2011 г. държавният дълг да бъде под 20% от БВП, прогнозира S&P.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

автономен
# 0
17:01 | 16 January 2011
Много хубава класация ще се получи, ако у нас направят допитване за най-лигавото място в света. След впечатленията от специалният подбор от филми, с които ставаме най-тъжното място.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg