Най-важното в България за седмицата 17-21 октомври

1320
Най-важното в България за седмицата 17-21 октомври

Profit.bg припомня най-важните новини, свързани с България, от изтеклата седмица:

Понеделник

Преките инвестиции намаляват със 75% за година. По предварителни данни Преките инвестиции в страната за януари - август 2011 г. възлизат на 225.6 млн. евро (0.6% от БВП), при 926.5 млн. евро (2.6% от БВП) за януари - август 2010 г., информират от БНБ.


Всеки трети млад човек в България е безработен. Необходими са промени, нови, по-гъвкави форми на заетост, отчетоха на конференция.

Българите, унгарците и гърците най-недоволни от доходите си. Най-доволни от доходите на домакинствата са в Швеция, показа проучване на Евробарометър.

С 5.4% повече жилища в България, показа преброяването. Населението е намаляло със 7%, но броят на жилищата е нараснал с 5.4%.

Вторник

Изпадаме в класацията на най-добрите пазари. Пазарът ни вече е на 19-та позиция като най-добро представяне сред 78 страни.

Сряда

Дянков прогнозира ръст на БВП от 2.8% за 2012 г. В проектобюджета за 2012 г. е заложена още по-консервативна прогноза - за 2% икономически ръст.

Колко от европейските фондове усвояваме? В България - около 9%, по-зле по този показател е Румъния, която регистрира само 3.7%.

Четвъртък

Емигрантските пари намаляват през август. Българите, живеещи постоянно в чужбина, са върнали 58.2 млн. евро в родината през август.

България е 59-тата най-добра страна за правене на бизнес. Страната ни пада с две места в сравнение с миналогодишната класация на Световната банка.

Петък

Социолози: Сигурен втори тур. Избирателната активност ще е в рамките на 58%, според прогнозите.

Окончателно: 3.1% бюджетен дефицит за 2010 г. Дългът на България за 2010 г. е в размер на 11.459 млрд. лв., или 16.3% от БВП.

Жилищата поевтиняха с 0.8% за тримесечие. Най-високи са средните цени във Варна, София и Бургас, показват данни на НСИ.

Тази седмица на Българска фонодва борса:

Второ поредно седмично повишение за SOFIX.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

васил нванов кунчев
# 0
16:03 | 29 March 2012
ако до 6 месеца не се създадат от правителството работни места и аз да ходя на работа а не по кофите за боклук ще започна да образовам комитети из страната както е правил левски дано турците да не ме хванат преди да съм освободил българия за 2 път
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg