Най-важното в България за седмицата 28 март - 1 април

1271
Най-важното в България за седмицата 28 март - 1 април

Profit.bg припомня най-важните новини, свързани с България, през изтеклата седмица:

Понеделник

Бизнес климатът се влошава през март - Общият показател на бизнес климата намалява с 4.1 пункта спрямо февруарското си равнище поради по-неблагоприятния в сравнение с предходния месец климат в промишлеността, строителството и услугите, отчетоха от НСИ.

Биокомпонентът в дизела оскъпява с не повече от 1 ст., заявиха от Националната асоциация по биодизел по повод решението да се премахне този компонент от горивото с цел намаляване на цената.

Вторник

Правителството е на път да се откаже от една от мерките, която трябваше да даде най-сериозно отражение за намаляване на цента на горивата. Мораториумът на цените на горивата няма да реши проблема, каза във вторник министър Трайчо Трайков.

Сряда

Лихвите може да нараснат. Инфлацията, която е налице в световен мащаб, ще повлияе на лихвените нива и е възможно да започне плавно повишаване на лихвите по кредитите, прогнозира главният изпълнителен директор на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян.

Четвъртък

България с рекорден ръст от 475% на търговски площи за 2010 г., показаха данни на Cushman& Walekfield.

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" смени цялото ръководство на фонда. Новият изпълнителен директор на фонда е Румен Порожанов, обяви министърът на МЗХ Мирослав Найденов.

Петък

Към 28 февруари 2011 г. бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) на касова основа е отрицателно в размер на 750.5 млн. лв., а на месечна база за февруари е в размер на 273.2 млн. лв., показаха данни на БНБ.

Какво показват ключови показатели за България за март 2011 г., според НСИ.

България е най-тъжното място в света, според германски дипломат. Най-тежкият и дълготраен проблем той лаконично формулира така: произвол вместо ред.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg