Назначените по МПС 66/1996 получават 220 лв. от 1 януари 2008 г.

1230
Назначените по МПС 66/1996 получават 220 лв. от 1 януари 2008 г.

От 180 лв. на 220 лв. да се увеличи месечното възнаграждение на служителите, назначени в бюджетните предприятия по трудов договор извън утвърдената численост на персонала, предвижда изменение на ПМС 66/1996 г., обсъдено от членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Увеличението на заплатите ще влезе в сила от 1 януари 2008 г.

От 1 юли 2008 г. обаче броят на назначените по ПМС 66/1996 г. лица не може да бъде повече от 8 на сто спрямо утвърдената годишна средносписъчна численост на персонала на бюджетното предприятие. Досега тези служители бяха до 10 на сто от персонала. Въвежда се и разпореждане след 1 март 2008 г. по реда на постановлението да не се назначават нови служители.

Целта на предвидените изменения и допълнения е поетапно намаляване на извънщатната численост на персонала в изпълнение на правителствената политика за оптимизиране на публичния сектор и за утвърждаване на заплащане на труда, което отговаря на индивидуалната оценка на изпълнението.

Социалните партньори определиха днес нови заместник-председатели на НСТС. Това са председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев и президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев. НСТС се ръководи от вицепремиера Емел Етем, а заместниците й се избират всяка година на ротационен принцип между ръководителите на национално представителните организации на работодателите и на синдикатите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg