Не е спряно финансирането по Оперативна програма "Транспорт"

552
Не е спряно финансирането по Оперативна програма

"Във връзка с публикациите в медиите, че заради сигналите за злоупотреби във фонд "Републиканска пътна инфраструктура" (ФРПИ) се спира финансирането от ЕК на Оперативна програма Транспорт", категорично заявяваме, че финансирането на ОП "Транспорт" не е спирано. В Министерството на транспорта не е получавано писмо с подобно съдържание от ЕК.", е заявила Нели Йорданова - ръководител на Управляващия орган на ОП "Транспорт", цитирана в съобщение от пресцентъра на Министерството на транспорта.

ЕК оценява със задоволство факта, че българските власти се отнасят изключително сериозно със ситуацията във ФРПИ, се посочва в съобщението.

Министерството на транспорта заедно с Министерството на финансите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството ускорено разработват План за действие за подобряване на системите за финансово управление и контрол във ФРПИ, с цел правилно функциониране на процедурите за управление и контрол на проектите.

Следва да се обърне сериозно внимание също така, че в някои публикации се борави некомпетентно и невярно с информация, представляваща изключителен обществен интерес, се казва в съобщението.

Министерството на транспорта винаги е отворено за сътрудничество с медиите за предоставяне на точна и вярна информация и за в бъдеще ще оказва съдействие на пишещите по темата за задълбоченото разбиране на сложната проблематика, се посочва още в него.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg