Не по-малко от 140 млн. лв от бюджетния излишък да се предоставят на общините предлагат от НСОРБ

319
Не по-малко от 140 млн. лв от бюджетния излишък да се предоставят на общините предлагат от НСОРБ

С цел успешното приключване на бюджетната година да се предоставят на общините не по-малко от 140 млн. лв. от бюджетния излишък. За това настояват в обръщение от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) до Нарoдното събрание и Министерския съвет. Обръщението е прието днес на национална среща на местните власти, организирана от сдружението.

От НСОРБ настояват за подготовката на нов Закон за местните данъци и такси и за въвеждането на местен или споделен данък, който да обвързва дейността на общините с икономическото развитие на местно ниво.

От НСОРБ искат да бъде намерено решение за прилагането на системата на делегираните бюджети, което да отчита реалните условия и готовността на различните училища.

Иска се и нов механизъм за определяне на единен стандарт за общинската администрация, който да отстрани историческите и необосновани различия между общините.

За повишаване средствата за издръжка и възнагражденията на служителите в социалната сфера, което ще осигури нормални и качествени социални услуги, настояват също от НСОРБ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg