Не са обсъждани суми за увеличаване стойността на договора за Дунав мост 2

394
Не са обсъждани суми за увеличаване стойността на договора за Дунав мост 2

Във връзка с появилите се в някои средства за масова информация съобщения, позоваващи се на източници от БНТ, Министерството на транспорта заяви, че от никого не са правени изявления, нито пък с испанската фирма „Еф Си Си” (FCC) са обсъждани някакви суми за увеличаване на стойността на договора за проектиране и изграждане на моста на река Дунав при Видин – Калафат.

Фирмата „Еф Си Си” е предявила искове, с които излага своите основания за удължаване на срока на изпълнение и за допълнителни плащания, но без уточняване на стойности.

Основанията на всякакви искове се разглеждат от инженера на обекта и засега той е одобрил само актуализирана версия на работната програма.

В случая се касае за некоректно цитиране на източник и интерпретиране на телевизионен репортаж.

Предвид изключителното значение на проекта, Министерството на транспорта ще информира обществеността своевременно при настъпването на каквато и да било промяна на условията по договора.

Дунав мост II e един от най-големите инфраструктурни проекти, който страната ни ще реализира през следващите години. Общата му стойност е 236 млн. евро. От тях 226 млн. евро са за строителни работи, а 10 млн. евро за предпроектни проучвания, проектиране и консултантска помощ. Предвиденият срок за изграждане на съоръжението е 38 месеца.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg