Не се предвижда разблокиране на резерва на здравната каса

681
Не се предвижда разблокиране на резерва на здравната каса

Председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Десислава Атанасова каза, че няма решение за разблокиране резерва на здравната каса, съобщи БНР. В Силистра, Атанасова коментира, че приоритет на комисията през новата пленарна сесия ще бъде набелязването на мерки за повишаване събираемостта на здравноосигурителните вноски.

"Миналата година, когато приехме Закона за здравното осигуряване, доста високи санкции бяха заложени, но явно те не работят. Проблемът с несъбираемостта отново се поставя на дневен ред.", посочи Десислава Атанасова.

Това налага комисията да започне работа с обсъждане на поправки в Закона за здравното осигуряване.

"Относно това - мерките за повишаване на събираемостта; относно осигурителния модел - какъв ще бъде той; относно начина на финансиране - дали ще останат клиничните пътеки или ще се премине към диагностично свързани групи.", уточни Атанасова.

Още от понеделник членовете на комисията започват работа по приоритетните законопроекти и по проблемите на болниците.

"Не мога да кажа дали ще бъде разблокиран резервът на касата. Няма взето такова решение.", подчерта председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Десислава Атанасова.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg