Не се вкабелявайте, бъдете мобилни

1120
Не се вкабелявайте, бъдете мобилни

Хитът на телекомуникационния пазар за тази Коледа е мобилният интернет. Ако предишните години операторите изкушаваха потребителите с красиви или забавни телефони, сега с увеличаването на продажбите на преносими компютри се увеличава и броят на хората, които биха искали да имат мобилен интернет.

За последните две седмици продажбите на USB модеми с предплатен мобилен интернет на българския Wi Max оператор Макс Телеком са се увеличили с 3 пъти.

Доказателство за засилването на конкуренцията на този пазар е и активната реклама на тази услуга от страна на мобилните оператори.

Специални коледни предложения с преносими компютри предлагат и Глобул и М Тел. Възможността потребителите навсякъде и по всяко време да разполагат с достъп до интернет е примамлива, но не винаги става ясно каква е цената на тази свобода.

Сравнението между всички оферти за мобилен интернет показва , че единственият неограничен трафик на пазара в момента се предлага от Макс Телеком. Скоростта е 4 Mbps, като най-изгодна за потребителите е предплатената услуга.

При нея за 199 лв. потребителите получават 6 месеца безплатно ползване на интернет, а след изтичане на този период те ще заплащат такса от 19.90 лв. на месец. За тази цена клиентите сърфират неограничено в глобалната мрежа, слушат музика , теглят видео, активни са в любимите си социални мрежи и могат да обменят големи файлове информация , независимо от това, че не са свързани с кабел.

Всичко това е възможно, защото WI MAX технологията е разработена специално за пренос на данни, а не е надграждана допълнително, както е случая с услугата на мобилните оператори в нашата страна.

Останалите предложения на пазара се характеризират предимно с ограничения трафик, който след като бъде изчерпан , потребителят трябва да заплаща допълнителна цена за всеки мегабайт.

Първоначалните такси за достъп , както и самите устройства са почти съизмерими. Трафикът е ограничен според съответния тарифен план.

Практическото измерение на офертите на мобилните оператори е 50 часа в глобалната мрежа, възможност да бъдат свалени около 10 песни и 50 кратки видео филма.

Когато към всичко това добавим и обвързването с договорни отношения за една или две години става ясно, че всеки потребител трябва да помисли, когато избира доставчик на мобилен интернет.

Защото удобството на тази услуга може да бъде удоволствие, когато е на достъпни цени и с високо качество.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

kokas
# 0
07:12 | 15 December 2009
С maxfree съм вече 3 седмици и нетът е доста стабилен. Има разлика от лана, но като за без кабели е супер...
qtec
# 1
07:12 | 15 December 2009
Всъщност транстелеком предлагат само в сайта си. Звъниш и получаваш отговор, че всъщност не предлагат мобилен нет. Та единсвени останаха макстелеком с нормална връзка....... която предлагат:D
beroec
# 2
02:12 | 15 December 2009
Истината за мобилен нет в България си е wimax нета. До колкото знам макстелеком и транстелеком предлагат...
филип
# 3
01:12 | 15 December 2009
Определено и мтел и останалите не са оферта. То един филм ще ти излезе по-евтино да си го купиш на двд... :D
Лили
# 4
00:12 | 15 December 2009
Не искам да рекламирам нещо или да налагам мнението си, но мисля, че ще те набутат повече и повече. Примерно Виваком пускат нет ограничен за 10 лв. Да ама след това всеки МБ ти е 30 ст. Тва като сметнеш ти излиза, че един ГБ ти отива на 300 лв – безумие!
kokas
# 5
14:12 | 13 December 2009
Определено ми се налага да си пусна такъв нет, но още не знам към кого да се насоча. Сигурно ако си потребител на мтел, глобул или виваком, може да има някакви промоции, знам ли...
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg