НЕК и БНП Париба подписаха договор за АЕЦ „Белене“

636
НЕК и БНП Париба подписаха договор за АЕЦ „Белене“

Националната електрическа компания (НЕК) и БНП Париба подписаха договор, с което се слага началото на дейностите по структуриране на финансирането на проекта "АЕЦ Белене", съобщиха от НЕК.

България получи положително становище на Европейската комисия, че нотифицираният по силата на Член 41-44 на Договора за Евратом инвестиционен проект за изграждане на АЕЦ „Белене“ изцяло съответства на принципите на Договора за Евратом. Комисията признава инициативата като принос за дългосрочната сигурност на доставянето на електроенергия, произведена при ниски емисии на парникови газове, за Европейския съюз.

БНП Париба бе избрана след проведена от НЕК процедура по Закона за обществените поръчки, открита с решение на Съвета на директорите на НЕК от 3 юли 2007 г. Обявлението бе обнародвано в Държавен вестник на 6 юли 2007 г. и в Официален вестник на ЕС под № 2007/S 132-162556.

В законовия срок НЕК ще уведоми Регистъра на обществените поръчки за сключения договор.

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg