Незаконна ли е Марина Диневи?

1858
Незаконна ли е Марина Диневи?

Луксозното пристанище Марина Диневи - където акустират яхти за милиони и където често се провеждат пищни тържества с гости от светския и политическия елит - беше нарочено за незаконно от местната бизнес партия "Дела".

Причината - марината е построена на самия бряг и обхваща част от акваторията - терени, които по закон са изключителна държавна собственост, но за които братя Диневи са успели да получат нотариален акт за собственост.

Атанса Терзиев, председател на партия Дела и общински съветник в Несебър, е подал сигнал до прокуратурата за проверка на законността на скъпата инвестиция.

„Ето, цялото пристанище - марина и сградите, които са построени върху него. Те строят върху нещо, което е изключителна държавна собственост. Все едно вие да строите, да насипете камиони с чакъл и да кажете - дайте ми нотариален акт," заяви Атанас Терзиев.

Според него, държавата не е издала разрешително за строеж или концесия на яхтено пристанище - а единствените документи, с които започва строителството, са съгласувателни писма от МРРБ по времето на Асен Гагаузов и министър на транспорта Петър Мутафчиев.

"Това означава, че се съгласува изграждане на пристанище, но дали това ще е концесия - как ще се случи, ОПС, кое няма как да стане в морето ОПС-то, разбирате ли, то не е на сушата - 24 декара се явяват нова територия на република БГ - изникват със собственик "Куентин ООД".

Това са и причините от партия "Дела" да смятат, че нотариалният акт е невалиден. Терзиев се съмнява и, че след получаването на акта за собственост и след построяването на пристанището, и сградите върху него, са източени милиони ДДС от държавата.

"Няма стар номер, не е наследствена земя, няма ОПС, няма продажба. Има нотариален акт, който е констативен, събран на документи, които са писма. Как е издаден нотариален акт - прокуратурата да установи".

Източник: bTV

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg