Николай Василев представя двуезичен атлас свързан с проекта "Разбираема България"

413
Подробни административни карти на всички области на България и пълен списък на населените места в страната, изписани на кирилица и на латиница изцяло според правилата за транслитерация, съдържа двуезичният атлас, който бе представен днес във Фестивалния и конгресен център във Варна от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.

Днес атласи получиха кметовете на общини и областните управители от Североизточния район за планиране.

Изданието, което ще получат всички областни и общински администрации в страната е на български и на английски език и може да послужи като справочник за правилното изписване на българските собствени имена на латиница. То е подготвено от МДААР, за да улесни администрациите при изпълнението на техните ангажименти, свързани с проекта „Разбираема България".

В атласа са поместени разнообразни данни за България, за регионите за планиране, областите и общините, които дават възможност за сравнителен анализ между различните райони на страната. Първата част включва хронология на Народното събрание, както и информация за състава на 40-ото НС.

Във втората част, освен с карти, всяка област е представена и с кратка статистическа информация за профила на населението по етнически и религиозен принцип, както и за разпределението на територията (земеделски, урбанизирани, водни и др. площи). В подробни таблици са посочени броя на населението по общини и населени места, както и контакти на всички областни и общински администрации.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg