Николай Василев: Развитието на електронното правителство е приоритет за България

372
Николай Василев: Развитието на електронното правителство е приоритет за България

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев приветства вчера участниците и посетителите на изложението “Международни иновации в управлението” във Виена. Изложението е част от Седмия глобален форум за преоткриване на управлението, организиран от ООН.

„Хората искат повече прозрачност, по-добри технологии и по-бързо обслужване. Затова за България развитието на електронното правителство е много важен приоритет”, подчерта при откриването на изложението министър Василев.

Като част от усилията на България за развитието на електронното управление той посочи мащабните обучения по информационни технологии сред служителите от администрацията, промяната на законодателството и развитието на различни проекти, водещият от които е този за разработване на интеграционната система на електронното правителство.

Министър Василев покани участниците да посетят щанда на МДААР на изложението и по-късно заедно с Кристиян Руп, заместник-държавен секретар на федералната канцелария на Австрия, и Луиджи Николаис, министър на публичната администрация и иновациите на Италия, се запознаха по-подробно с българските проекти и инициативи.

В разговор с журналисти министър Василев посочи, че за да има значителен ефект в развитието на електронното правителство трябва да се реализират проекти за над 100 млн. лв. С отпуснатите досега 10 млн. за 2006 г. и 14 млн. за 2007 г. се изгражда базата, на която ще може да се надгражда по-късно в процеса на развитие на електронното правителство.

По време на обиколката на официалните лица на щандовете на изложителите министър Василев получи сертификат за неприсъствена двугодишна магистърска програма за MBA обучение към WWEDU. Министър Василев каза, че за стипендията за обучение по бизнес администрация, която е на стойност 4800 евро, ще бъде избран след вътрешен конкурс най-подходящият студент, който да има възможността да учи дистанционно.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg