Николай Василев връчи ключовете от нови автомобили на Специалната куриерска служба

412
Николай Василев връчи ключовете от нови автомобили на Специалната куриерска служба

С пожелание за леко и безаварийно пътуване министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев връчи ключовете на 23 нови автомобила “Шкода” на служителите от Специалната куриерска служба.

Тържествената церемония, която се проведе на площад "Св. Александър Невски", включваше и водосвет на новите автомобили, съобщиха от Министерството на държавната администрация и административната реформа. До момента Специалната куриерска служба разполагаше с 90 автомобила.

През последните години бяха предприети съвместни действия с МДААР по осигуряването на необходимите средства за постепенна подмяна на автопарка на СКС с нови коли, които отговарят на изискванията на НАТО и ЕС за осъществяване на тази дейност.

Специалната куриерска служба е структура към министъра на държавната администрация и административната реформа. Тя организира и извършва приемането, пренасянето и доставката на кореспонденция, съдържаща класифицирана информация, на органите на държавната власт и местното самоуправление, както и на физически и юридически лица, получили разрешение за достъп до класифицирана информация и удостоверения за сигурност, съгласно Закона за защита на класифицираната информация и правилника за прилагането му. При осъществяване на дейността си СКС осигурява защита на класифицираната информация от нерегламентиран достъп.

Снимка: Министерство на държавната администрация и административната реформа

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg