Николай Василев заминава на официално посещение в Китай

371
Николай Василев заминава на официално посещение в Китай

От 8 до 15 юни 2007 г. министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще бъде на официално посещение в Китайската народна република.

В състава на българската делегация участват още зам.-министрите Бужка Лукич и Мария Дивизиева, областните управители на Добрич г-н Динчер Хаджиев, на София г-н Тодор Модев, на Варна г-н Петър Кандиларов и на Монтана г-н Тодор Върбанов, информират от пресцентъра на министерството.

По време на визитата българската делегация ще се срещне с министъра на човешките ресурси Дзанг Байлин, с когото ще бъдат обсъдени теми, свързани с подбора и назначаването на служители в администрацията, атестацията и кариерното развитие, обученията на служители, развитието на възможностите за мобилност и на стажантските програми и др.

Среща ще се проведе и с изпълняващия функциите на министър по надзора Хуанг Шухиан. Функциите на Министерството на надзора на КНР са свързани с инспектиране на проблемите на административните органи при прилагането на законите и постановленията, проверки за нарушения от страна на държавни служители, разглеждане на сигнали, жалби и оплаквания. По време на срещата с Хуанг Шухиан ще бъдат обсъждани теми, свързани с осъществяването на инспекционна дейност и с работата по превенция и противодействие на корупцията в държавната администрация.

Предвидена е и среща със заместник-ръководителя на Централната комисия за инспекция на дисциплината с ранг на вицепремиер Хе Йонги, както и посещения на Школата по публична администрация и на Главната прокуратура на Китай.

Визитата е по покана Хуанг Шуниан и разходите за квартирни и вътрешен транспорт на българската делегация се поемат от домакините.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg