Нищо нередно в Фонд РПИ, установи проверка

396
Нищо нередно в Фонд РПИ, установи проверка

Приключи проверката на Инспектората на МФ относно законосъобразността на проведените обществени поръчки във Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”, възложени за изпълнение на „Биндер” АД, Сливен.

Проверката беше възложена от министъра на финансите и обхваща периода от 1 септември 2006 г. до 31 януари 2008 г. и включва общо осем на брой обществени поръчки. Нито една от проверяваните процедури не е обжалвана по предвидения в Закона за обществените поръчки ред, установи проверката.

Общата стойност на сключените договори за изпълнение с дружеството през проверявания период възлиза на 26.423 млн. лв. Съгласно справка, изготвена от Фонд РПИ, разплатени до момента са 3.929 млн. лв.

Цялостното впечатление при проверката на процедурите за възлагане на обществени поръчки от областните пътни управления в Сливен, Хасково и Стара Загора е законосъобразно, документите са хронологично подредени, класирани по начин, който позволява бърза справка по тях. Всичко това говори за добра организация по провеждането и възлагането на обществените поръчки.

Проверката установи, че в четири от петте обществените поръчки, възложени в ОПУ-Сливен, „Биндер” АД е единствен кандидат и други дружества не са подавали оферти за участие в процедурите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg