НКЖИ модернизира 187 обекта с 10 млн. лв. от държавния бюджет

411
НКЖИ модернизира 187 обекта с 10 млн. лв. от държавния бюджет

Близо 10 млн. лв. от държавния бюджет ще инвестира Национална компания „Железопътна инфраструктура” за ремонт и модернизация на 187 обекта в страната, съобщиха от дружеството за Profit.bg.

С преустройството на 16 възлови железопътни гари НКЖИ ще постигне съответствие с европейските изисквания и ще осигури улеснен достъп и среда за обслужване на трудно подвижни хора.

След реконструкция на гарите НКЖИ ще създаде необходимите условия за привличане на повече пътници в неравностойно положение, които ще се възползват от предимствата на железопътния транспорт. Сред гарите, които ще бъдат модернизирани, са Плевен, Кюстендил, Разград, Ихтиман и др.

Национална компания „Железопътна инфраструктура” е създадена през 2002 г. за поддържане и управление на железния път и съоръженията по ж.п. мрежата на България.

Общата разгърната дължина на ж.п. инфраструктурата в страната е 6938 км, като средната й гъстота е 68 км на 1000 кв. км територия. НКЖИ отговаря за стопанисването и развитието на 365 гари в България.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg