Нов заместник-министър на финансите

369
Нов заместник-министър на финансите

Министър-председателят Бойко Борисов назначи Боряна Пенчева за заместник-министър на финансите, считано от 17 август т. г.

Тя ще замени на поста Ана Михайлова и ще отговаря за ресорите външен дълг, отношения с международните финансови институции, средства от Европейския съюз и макроикономически анализи в Министерството на финансите. Ана Михайлова ще остане в МФ като съветник на министъра.

Промяната е продиктувана от нови приоритети в дейността на министерството.

Боряна Пенчева завършва УНСС, специалност „Международни икономически отношения", през 1981 г., а през 1988 г. става доктор по икономика в Института по световна икономика и международни отношения в Москва.

В периода 2002-2009 г. е заемала поста директор на дирекция „Управление на средствата от ЕС" в Министерството на финансите с отговорности по планиране, преговори, управление, координация и мониторинг на финансовата подкрепа за България от ЕС, Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, както и на двустранни програми с Гърция, Дания, Норвегия, Холандия, Гърция и др.

Преди това е била изпълнителен директор на Агенцията за насърчаване на търговията към Министерството на икономиката и експерт и директор на Института по търговия към икономическото министерство.

Владее английски и руски език. Ползва немски и испански език.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg