Нови четири обособени части от ВМЗ ЕАД продава АП

610
Нови четири обособени части от ВМЗ ЕАД продава АП

На публичен търг ще бъдат предложени спортен комплекс, две бази за отдих и стоматологична поликлиника, съобщиха от АП.

Агенцията за приватизация ще продава “Спортен комплекс” в гр. Сопот, обособена част от “ВМЗ” ЕАД на публичен търг с явно наддаване. Началната тръжна цена е 3 600 000 лева, а стъпката на наддаване – 200 000 лева. Депозитът за участие е в размер на 700 000 лв.

Спортният комплекс включва физкултурен комплекс със стадион и помещения за съблекалня, игрище за футбол и лека атлетика, тренировъчно игрище, тенис кортове; спортна зала, състояща се от спортна зала, тренировъчна зала, зала за тежка атлетика и борба, административна сграда и долепена до нея сграда със закрит плувен басейн; открит плувен басейн, който включва открит плувен басейн - голям и малък, съблекалня с метален навес, масивна едноетажна конструкция със застроена площ 394 кв. м; павилион - кафене, едноетажна метална конструкция със застроена площ 46 кв. м.

Търгът ще се проведе на 30-ия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник от 11.00 часа в сградата на АП. Цената на тръжната документация е 1000 лева и може да бъде закупена от Агенция за приватизация в срок до 27 дни от датата на обнародване.

От АП също ще продават две бази за отдих обособени части от “ВМЗ” ЕАД. Първата е “База за отдих “Бяла река”, гр. Калофер с начална тръжна цена от 650 000 лева и стъпката на наддаване – 50 000 лева. Депозитът за участие е в размер на 100 000 лв.

Базата за отдих е разположена в местността “Мъжки манастир” в землището на гр. Калофер. Имотът представлява държавен поземлен фонд на Министерство на земеделието и горите. Върху терена са построени бунгала, сграда чайна и сграда рецепция.

Търгът ще се проведе на 28-ия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник от 11.00 часа в сградата на АП. Цената на тръжната документация е 1000 лева и може да бъде закупена от Агенция за приватизация в срок до 25 дни от датата на обнародване.

Втората е “База за отдих “Розино”, с. Розино е с началната тръжна цена е 400 000 лева, а стъпката на наддаване – 20 000 лева. Депозитът за участие е в размер на 100 000 лв.

Базата за отдих е разположена е извън регулацията на селото и представлява имот в размер на 13 900 кв. м с разположени в него бунгала, сгради, вили, столова, кухня, беседка и два открити бетонови басейна - голям и малък.

Търгът ще се проведе на 27-ия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник от 11.00 часа в сградата на АП. Цената на тръжната документация е 1000 лева и може да бъде закупена от Агенция за приватизация в срок до 24 дни от датата на обнародване.

За продан е обявена и “Стоматологична поликлиника”, гр. Карлово, обособена част от “ВМЗ” ЕАД. Началната тръжна цена е 200 000 лева, а стъпката на наддаване – 20 000 лева. Депозитът за участие е в размер на 80 000 лв.

Поликлиниката е разположена на партерния етаж на жилищна сграда и представлява 10 стоматологични кабинета, две канцеларии, склад и стерилизационна. Общата застроена площ е 389.06 кв. м.

Търгът ще се проведе на 24-тия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник от 11.00 часа в сградата на АП. Цената на тръжната документация е 1000 лева и може да бъде закупена от Агенция за приватизация в срок до 21 дни от датата на обнародване.

90% от паричните постъпления от продажбите на обособените части ще бъдат приведени по сметката на “ВМЗ” ЕАД само за погасяване на публичните задължения на дружеството.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg