Нови ограничения в движението заради ремонти в София

2067
Нови ограничения в движението заради ремонти в София

Два нови пътни ремонта стартират в столицата София. Вижте какви ограничения в движението наложиха във връзка с тях от Столична община:

От 00.00 часа 17.08.2016 г. до 24.00 часа на 13.09.2016 г. се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по северното пътно платно на бул. „Владимир Вазов”, между ул. „Поп Груйо“ и ул. „61”. Движението ще се извършва двупосочно в южното пътно платно на булеварда в същия участък.

За същия период се променя и движението за тролейбусна линия № 1– от Пета градска болница скъсяване на маршрута до ж.к. „Хаджи Димитър” – от бул. „Владимир Вазов” наляво по ул. „Острово”, надясно по ул. „Макгахан” до крайна спирка за тролейбусни линии №№ 2 и 4. В обратна посока по ул. „Никола Войновски”, по ул. „Васил Петлешков”, наляво по ул. „Панайот Хитов”, надясно по бул. „Владимир Вазов” и по маршрута си.

Временната автобусна линия № А-ТБ 1 запазва промяната си – от началната спирка на тролейбусна линия № 1 /ж.к. „Левски Г“ - бл. 32/ по ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“, наляво по ул. „Поп Груйо“, надясно по южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“, надясно по ул. „Острово“, надясно по ул. „Макгахан“, надясно по ул. „Резбарска“, надясно по ул. „Васил Кънчев“, надясно по ул. „Ангел войвода“, ул. „Клисура”, ул. „Родина”, наляво по ул. „Макгахан“, наляво по южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“ до ул. „Поп Груйо“, по южното пътно платно на булеварда и наляво по ул. „Поручик Георги Кюмюрджиев“ до ж.к. „Левски Г“ /бл. 32/.

Автобусна линия № 90 запазва промяната си – в посока гр. Бухово - от АП „Малашевци“ надясно по ул. „Резбарска“, наляво по ул. „Макгахан“, направо по ул. „Тодорини кукли“, надясно по ул. „Александър Екзарх“ и по маршрута си. В посока към АП „Малашевци“ – от ул. „Александър Екзарх“ направо по ул. „Река Велека“, наляво по южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов“, надясно по ул. „Острово“, по ул. „Макгахан“, надясно по ул. „Резбарска“ и по маршрута си.

Тролейбусите от линия № 1 ще спират на всички съществуващи спирки в променения участък. За автобусите от линия № А-ТБ 1 ще спират по маршрута на всички съществуващи спирки. За автобусна линия № А-ТБ 1 спирка с код: 2182 „ул. Св. Доспевски” в посока бул. „Ботевградско шосе” ще се възстанови в южното пътно платно.

За автобусни линии № 12, 14 и 119 спирка с код: 1579 „разклон за кв. Враждебна в посока център се измества в южното пътно платно на бул. „Владимир Вазов” на 20 метра след светофарната уредба на кръстовище бул. „Владимир Вазов” – ул. „61”- ул. „Хан Тервел” посока център.

Автобусни линии №  АТБ-1, 12, 14, 78 и 119 ще следват въведената временна организация по бул. „Владимир Вазов“ от ул. „Поп Груйо“ до ул. „61“.

От 00.00 часа на 17.08.2016 г. до 24.00 часа на 13.09.2016 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. „Ботевградско шосе”, между ул. „Витиня” и ул. „Летоструй”. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в северното пътно платно /посока център/ на бул. „Ботевградско шосе” в същия участък на булеварда.

За същия период от време се променя маршрута на автобусна линия № 79 – в посока кв. „Христо Ботев“ – от бул. „Ботевградско шосе“ надясно по западното пътно платно на ул. „Витиня“, наляво през моста над Слатинска река, надясно по източното пътно платно на ул. „Витиня“, наляво по ул. „Мими Балканска“ и по маршрута си. В обратна посока маршрута не се променя.

Закриват се автобусни спирки по маршрута на Автобус № 90 на бул. „Ботевградско шосе” с код 2158 „Ул. Рилска обител” и код 2131„Ул. Поп Грую”, автобусите ще спират на трамвайни спирки с код 2129 „Ул. Поп Грую“ и с код 2159 „Ул. Рилска обител“.

Премества се спирка с код 1870 „ул. Витиня“ за линии №№ 79 и 90 преди ул. „Витиня“ на бул. „Ботевградско шосе“ в посока изход.

Възстановява се автобусна спирка с код 2024 „Автостанция Изток” на бул. „Ботевградско шосе” след ул.„Летоструй”.
Разкрива се временна еднопосочна спирка за автобусна линия № 79 с код 6425 „ул. Д-р Иван Селимински“ на ул. „Витиня“ на 25 м от ул. „Д-р Иван Селимински“ в посока кв. „Христо Ботев“.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg