Нови водопроводи в Пасарел и ж.к. Св.Троица

528
Нови водопроводи в Пасарел и ж.к. Св.Троица

„Софийска вода" изпълнява проекти за реконструкция на водопроводи в с. Пасарел и ж.к. „Света Троица". Дружеството инвестира в проектите общо 475 хил. лв. С изпълнението им ще се подобри сигурността на водоснабдяването и ще се намалят непланираните прекъсвания на водоподаването.

Общо 1255 м стари тръби се подменят по улиците „Здравец", „Синчец" и „Градина" в с. Пасарел. Новите водопроводи са от полиетилен висока плътност с диаметър 90 и 110 мм. Те заменят етернитови и стомамени тръби с диаметър от 50 до 80 мм, положени през 70-те години на миналия век. В реконструкциите се инвестират 270 000 лева. След реализацията на проекта около 325 жители ще получат по-качествена услуга водоснабдяване, а индиректно облагодетелствани ще бъдат всички клиенти в района.

Проект за подмяна на водопровод се изпълнява и в ж.к. „Света Троица" на район Илинден. Реконструкцията обхваща 330 м по ул. „Русе" - в участъка от ул. „Казанлък" до ул. „Пловдив", където нови тръби от висококачествен материал заменят положените през 1970 г. стари стоманени водопроводи.

Ще бъдат подменени и всички сградни водопроводни отклонения. След реализацията на проекта за 205 000 лева около 400 жители пряко ще почустват подобреното качество на предоставяните услуги.

19 млн. лв. са планираните капиталови разходи на дружеството за водоснабдяване до края на 2009 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg