Новите депутати си вдигнаха заплатите

5224
Новите депутати си вдигнаха заплатите

© Pixabay

С решение на парламента депутатите могат да получават допълнително възнаграждение в размер до 25 на сто от основната им месечна заплата.

Това ще става при реализиране на допълнителни задачи, възложени от НС, се разбра от приетите окончателно промени в правилника им за работа.

Отхвърлено беше предложението на Мария Капон от "Изправи се!Мутри вън!" всички плащания на сътрудници, например, да са по банков път.


Признават се транспортните разходи на народен представител при пътуване с държавния и общинския вътрешноградски транспорт, железопътния, автомобилния и водния транспорт - първа класа, и спално място за цялата вътрешна транспортна мрежа.

Може ли да получаваш заплата, но без да ходиш на работа 15 години? Служител в италианска болница беше обвинен в това, че не се е явявал на работа от 2005 г., докато в същото време получавал пълното си заплащане

Народният представител не може в това си качество да приема подаръци, освен ако са протоколни и на стойност до една двайсета вместо досегашните една десета от основното му месечно възнаграждение за съответния месец.

Преди това НС реши, когато при гласуване в зала на закони или част от тях общият брой на гласувалите е по-малък от 121, председателят на парламента да прави поименна проверка за кворум и гласуването да се повтори, съобщава вестник Стандарт.

Достъпът на журналистите до сградата на НС по време на пленарните заседания е свободен и неограничен за изпълнение на служебните им задължения, реши парламентът на заседанието си вчера.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Д-р Стефан Стойчев БАН
# 0
13:04 | 23 April 2021
ДЕПУТАТЪТ е представител на народа!!! Той трябва да получава точно толкова пари ,колкото е получавал преди да стане депутат!!! Само тогава ще спре наплива НЕКАДЪРНИ МУЦУНИ да драпат да станат депутати!!! Ако наистина първата им работа е да гласуват увеличение на и без това тлъстите заплати -то това не е смяна, а БЕТОНИРАНЕ на статуквото!!! Слави, Мая , Иванов - тази информация вярна ли е???ПРОМЕНЕТЕ ЗАКОНА!!! КОЙ Е КАЗАЛ, ЧЕ НЕГРАМОТЕН ДЕПУТАТ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВА 3 СРЕДНИ ЗАПЛАТИ? Спомнете си за неграмотната депутатка, АННА БАРАКОВА , която на въпроса "какъв цвят е косата ви" отговори "ПИПИЛЯВА" ! И тя е учителка ,която учи децата ни!!! СРАМ И ПОЗОР Е ДА ПОЛУЧАВА 3 СРЕДНИ ЗАПЛАТИ ОГ ДАНЪКОПЛАТЕЦА!!!ПРОМЕНЕТЕ ЗАКОНА , ЗА ДА ПРОМЕНИТЕ СТАТУКВОТО!!!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg