Новият булевард "Бозвели" в Русе ще струва близо 2 млн. лв.

673
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще открие в 11.00 часа днес в Русе първия етап от новия булевард “Бозвели”, който ще свързва по-новите квартали на Русе с централните части на града.

Дължината на съоръжението е 366 м. Строителните работи са на стойност 1.7 млн. лв., а изпълнител е “Пътинженеринг” ООД, Русе.

При изграждането на трасето инфраструктурата е осъвременена – напълно нови са газопреносната и водопреносната мрежа, както и системата от оптични кабели.

Предстои втори етап на проекта, който ще направи връзката с изхода за София.

В 16.00 часа министър Гагаузов ще пререже лентата на рехабилитирания второкласен път “Русе – Кубрат – Исперих” с дължина 15.146 км. Общата стойност на строително – ремонтните работи е 2 894 530 лв. с ДДС, а изпълнител на обекта е “Пътно строителство” АД – Разград.

Пътят свързва Разградска област с областите Русе и Силистра. През месец май тази година беше рехабилитиран друг 9-километров участък от пътя. С това се приключва обновяването на цялата дължина от 62 км на път “Русе – Кубрат – Исперих”.

По-късно – в 17.00 часа Асен Гагаузов ще направи първа копка на пътната връзка на второкласния път “Кубрат – Тутракан”, която ще свърже обходния маршрут по четвъртокласния път “Кубрат – Севар” и пътя “Севар – Мъдрево – Тертер”, също част от четвъртокласната пътна мрежа”. Стойността на обекта е 915 800 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg