Новият отоплителен сезон в София ще започне след 1 октомври

621
Новият отоплителен сезон в София ще започне след 1 октомври

Новият отоплителен сезон в София ще започне след 1 октомври, ако в продължение на три поредни дни температурите са под 12 градуса и дългосрочната прогноза за времето предвижда трайно застудяване. Това сочат условията в Наредбата за топлоснабдяване, по която работи топлофикацинното дружество.

"Топлофикация София" предоставя на своите клиенти топлинна енергия за отопление от 1 октомври до 30 април. Приоритетно парното се пуска на болниците, детските градини, училищата, а след това и на жилищните и административни сгради.

По данни на Топлофикация София към 31 юли 2008 г. клиентите й са 404 754 домакинства, стопански потребители и бюджетни организации. През последните два месеца са присъединени още около 10 сгради или близо 200 нови потребители. Няколко сгради са подали заявления, че се отказват от услугата отопление, но не и от топлата вода, така че абонатните станции в тях се запазват.

"Топлофикация София" е сред най-големите енергийни комплекси в страната като 63 процента от топлофицираните българи са нейни клиенти, сочат данните на дружеството.

През 2003 г. е започнала Програма за рехабилитация и модернизация на столичната Топлофикация, приключваща през тази година. По програмата са рехабилитирани над 8 000 абонатни станции, подменени са 100 км топлопроводи, преизолирани са 15 км наземни топлопроводи, монтирани са помпени станции за честотно регулиране в основните топлоизточници.

В резултат от изпълнението на програмата и на въведената система за дялово разпределение, "Топлофикация София" е реализирала икономии на природен газ като през 2003 г. е бил консумиран 864 053 х.н. куб. м. газ за 5 927 564 мВтч произведена топлинна енергия до 352 000 абонати, докато през 2007 г. с 755 846 х.н. куб. м. газ е произведена 5 500 000 мВтч топлинна енергия за 400 000 абонати, сочат данните на дружеството.

"Топлофикация София" приканва своите клиенти да приключат ремонтните работи, свързани с вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят инсталацията до края на септември. От дружеството напомнят на абонатите си още сега да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пусканена отоплението.

Източник:БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg