Новото ръководство на ЦД и членовете на БАУД заявиха желанието си за добро сътрудничество

647
Новото ръководство на ЦД и членовете на БАУД заявиха желанието си за добро сътрудничество

На 15 март 2007 г. се проведе среща между членовете на Българска Асоциация на Управляващите Дружества (БАУД) и новото ръководство на Централен Депозитар АД.

Обсъдени бяха въпроси от взаимен интерес, както и бяха дадени конкретни предложения от членовете на БАУД към новото ръководство на Централен Депозитар АД, с оглед подобряване на комуникацията между тях и оптимизиране работата на депозитара.

И двете страни заявиха желанието си за поддържане на добро сътрудничество за в бъдеще.

Българската асоциация на управляващите дружества (БАУД) е учредена на 30 ноември 2004 г. от 8 управляващи дружества като първото сдружение в България на професионалните мениджъри на портфейли на взаимни фондове.

Към настоящия момент в Асоциацията вече членуват 18 лицензирани съгласно ЗППЦК управляващи дружества, а в момента още 2 дружества предприемат стъпки към членство. По този начин БАУД инкорпорира по-голямата част от индустрията - нейни членове са мнозинството управляващи дружества в България (общо 26 на брой).

От началото на създаването й активно в дейността на Асоциацията се включват и представителите за България на фондовете Pioneer, като очакваме в скоро време те да станат първият чуждестранен член на БАУД.

Основна задача на БАУД е популяризирането на дейностите по управление на финансови активи, които извършват нейните членове. Нейната цел е утвърждаването на високия професионализъм и етика в бранша, така че доверието във фондовата индустрия да остане на високо ниво.

Наред с това асоциацията работи и да направи продуктите, предлагани от управляващите дружества, по-познаваеми и използвани от българските инвеститори. За постигането на целите си БАУД си сътрудничи тясно с органите, които имат влияние за развитието на капиталовия пазар в България – Комисия за Финансов надзор, Българска Фондова Борса (София) АД, Централен депозитар АД, Народно Събрание, Министерство на Финансите, както и със сходните международни сдружения.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg