НСИ отчете 14% ръст на стокообмена за деветмесечието на 2007 г.

376
НСИ отчете 14% ръст на стокообмена за деветмесечието на 2007 г.

Предварителните оценки за търговската активност през деветмесечието на 2007 година показват, че тенденцията за ръст на стокообмена спрямо предходната година се запазва.

В сравнение с първите девет месеца на предходната година увеличението е с 14.3%, а като абсолютна стойност стокообменът достига 49 млрд. лева. Това съобщават от Националния статистически институт.

Отношението на стойностния обем на износа към стойностния обем на вноса (т. нар. степен на покритие) е все още ниско - 62.5% и е под нивото на съответния период на предходната годината с над 5 пункта.

За деветте месеца на 2007 г. са изнесени стоки за 19 млрд. лева. Спрямо същия период на 2006 г. износът се увеличава с 9%.

От началото на годината са внесени стоки (по цени CIF) за 30.4 млрд. лв. Спрямо деветте месеца на 2006 г. вносът през 2007 г. се е увеличил със 17.8%.

Външнотърговското салдо (износ FOB - внос CIF) е отрицателно и възлиза на 11.4 млрд. лева. По цени FOB/ FOB отрицателното салдо възлиза на 9.9 млрд. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...