Няма промяна в количеството газ, подавано към "Топлофикация-София"

339
Няма промяна в количеството газ, подавано към

Засега не е променено количеството газ, подавано към "Топлофикация-София", възможно е то да бъде намалено още през тази седмица. Това коментира изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов.

Той посочи, че газовата компания разполага с новите разчети на столичната топлофикация и засега те се изпълняват. Ако видим, че "Топлофикация-София" не е коректна към нас, ще пристъпим към ново намаляване на подаваното количество газ, каза Гогов. Той добави, че не разполага с данни колко точно от дължимите текущи разходи са погасени досега, защото плащания се извършват всеки ден.

На топлофикациите в Плевен, Враца и Бургас сме дали срок до петък - 19 септември, не сме съгласни на ново разсрочено плащане, защото дългът им се разсрочва от години, каза Гогов. Много сериозни са мерките, които се взимат във всички топлофикации, но все пак не са на нивото на желаното, добави той.

За мен е много важно да видя при топлофикациите същия подход, който имаме ние към тях - за всичко, което се консумира, трябва да се плаща, посочи Гогов. Той добави, че разбира как от некоректни клиенти на топлофикацията страдат и тези, които редовно си плащат. Мога да ви дам личен пример, в моя блок също няма топла вода, посочи Гогов и добави, че причината за това е неплащането на сметките за парно от страна на съседите му.

Димитър Гогов заяви, че има пропуски в законодателството и в нормативната рамка, които бързо трябва да бъдат уредени, като инициативата за това може да бъде в "Булгаргаз" или в топлофикациите. Нищо не оправдава неплащането на сметки, коментира Гогов. Ако имам някакви претенции към топлофикацията, подавам жалба при топлинния счетоводител, чакам отговор и ако съм прав, тогава ще си търся правата, добави той.

Сред големите длъжници на "Булгаргаз" е и "Топлофикация-Шумен", която е затворена от април и се очаква да бъде приватизирана. Друг голям длъжник е "Кремиковци", но там всичко вече е в ръцете на съда, заяви Гогов.

От пресцентъра на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране посочиха, че комисията не се е сезирала и не извършва проверка за това на колко коректни абонати на "Топлофикация-София" е спряна топлата вода.

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...