Областите Русе и Разград с нови телефонни кодове от другия месец

979
Областите Русе и Разград с нови телефонни кодове от другия месец

От първи октомври ще бъдат променени кодовете за междуселищно избиране на 5 населени места в три общини в област Русе и 98 населени места във всичките седем общини в област Разград. И двата областни града ще запазят досегашните си кодове: 082 за Русе и 084 за Разгард.

Телефонните кодове с първа цифра „8” се използват предимно за кодове на мобилни мрежи. Съгласно приетата от Комисията за регулиране на съобщенията Регулаторна политика за ползване на имена, адреси и номера, освободените кодове ще се ползват за резервиране на номерационен ресурс за нови мрежи и за разширяване на съществуващите мобилни мрежи.

Българската телекомуникационна компания (БТК) е предприела всички необходими действия за улесняване на абонатите си при свързване с новите кодове. Автоматично съобщение ще известява новия код на всеки, който избере някое от засегнатите от промяната населени места. Освен това кодът ще бъде добавен към номера на абоната в базата данни на Справки 11800.

Един месец преди промяната всеки клиент на телекома в 103-те селища получи, заедно с месечната сметка, пълната информация за предстоящите промени.

БТК напълно запазва съществуващата междуселищна тарифа за разговори в региона на Разград и Русе. Това означава, че промените в начина на междуселищно избиране на посочените населени места няма да се отразят върху цената на телефонните разговори.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg