Обмислят как да ремонтират протеклия покрив на Централната поща в София

287
Обмислят как да ремонтират протеклия покрив на Централната поща в София

© Facebook

Проливният дъжд в София във вторник разкри колко лошо е състоянието на покрива на сградата на Българските пощи. Тя е паметник на културата и в близките дни ще бъде дадена информация за ремонта.

Три са институциите, които стопанисват Централната поща в София - Министерството на електронното управление, Министерството на транспорта и съобщенията и Комисията за регулиране на съобщенията. 

Те са предприели съвместни мерки за отстраняване на повредата в покрива над салона на Централна поща.

Отводнителните съоръжения над покривното пространство на салона не са издържали на огромното количество вода, част от  която е потекла в помещението.В момента тече обследване на ситуацията. Работата на пощенските служители в салона продължава нормално. Трите институции, които стопанисват общите части на сградата, паметник на културата, ще излязат с общо решение, какъв точно ремонт е нeобходимо да бъде извършен, се казва в съобщение на Комисията за регулиране на съобщенията.


И други знакови сгради в столицата пострадаха от бурята във вторник. 

Народният театър "Иван Вазов" беше наводнен, дъждът буквално влезе в салона на централната поща, информира БНТ.

Поройният дъжд стана причина да бъде отменено представлението "Когато гръм удари, как ехото заглъхна" на камерната сцена на Народния театър.

Огромно количество вода се е изляло във фоайето на камерната сцена на театъра, а това е наложило и спешното извеждане на събралата се публика и актьорите.

Четири от водосточните ни тръби, които се намират в стените на театъра са се спукали и от там огромно количество вода е потекло в камерна зала и във фоайетата на театъра. Преструктурираме бюджета, за да можем спешно да направим авариен ремонт, за да не разчитаме на никой, защото в крайна сметка, ако сме разчитали на някой, сега тази сграда щеше да е в перфектно състояние, но никой не е свършил това нещо и започваме един план, за да обследваме целия театър, за да видим какви са аварийните му проблеми", каза Васил Василев - директор на Народен театър "Иван Вазов".

От Министерството на културата, под чиято шапка е Народния театър, уточниха, че са готови да подпомогнат театъра след като стане ясно колко средства са необходими за ремонт.

Голям мащабен ремонт не е правен от далечната 1976 г. Предстои да се направи обследване.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg