Обмислят завършването на пътища и жилища за специалистите в АЕЦ "Белене"

991
Обмислят завършването на пътища и жилища за специалистите в АЕЦ

По време на работна среща на площадката на Втора атомна между областния управител на Плевен Цветко Цветков, съветника по строителството на АЕЦ “Белене” в министерство на икономиката и енергетиката Иван Атанасов и изпълнителния директор на АЕЦ “Белене” Йордан Георгиев са били обсъдени координацията по обезпечаване на централата с необходимата пътна инфраструктура, а също и решаване на визовите проблеми на руските работници и служители на обекта.

Според Цветков на дневен ред е бързото осигуряване на целеви средства за реконструкция и пуск на подобреното трасе Дебево – Любеново- Лозица – Бяла вода – Деков – Белене в размер на 10 млн. лева и ускоряване на реализацията на пътния проект за трасето Българене – Белене в размер на 20 млн. лева, който е одобрен от Фонд “Републиканска пътна инфраструктура”.

От името на община Белене се иска целева субсидия от 11.8 млн. лева за изграждане на главен колектор ІV за новостроящите се жилищни комплекси в град Белене. В този проект са включени прокарването на 2.318 км. канализационен канал и завършващо асфалтиране на канала.

Областният управител се срещна и с изпълнителния директор на “Ривърсайд резиденшъл парк“ АД Славейко Хаджимитов, чието дружество е главен инвеститор на строителството на жилищните комплекси на 59 000 кв.м. площ, а също и с главния изпълнител инж. Светослав Глосов.

На срещата присъстваха председателят на Търговско – промишлената палата в Плевен Георги Русинов и председателят на Строителната камара в Плевен инж. Розета Маринова.

В изпълнение на подписаното вчера рамково споразумение за сътрудничество между областна администрация и строителната камара, на инвеститора и изпълнителя беше предложено да обмислят включването на местни строителни фирми в изграждането на обектите.

Жилищата, сред които апартаменти и къщи, са предназначени за експерти, служители и работници на АЕЦ “Белене”. Приблизителната стойност на жилищните комплекси е 35 млн. евро.

Източник:БГНЕС, Снимка:БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg