Обновяват 43 полицейски управления и противопожарни служби

981
Обновяват 43 полицейски управления и противопожарни служби

43 полицейски управления и противопожарни служби в страната се обновяват в момента със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., която се управлява от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

Инвестицията надхвърля 20 млн. лв. Това обяви в Берковица заместник-регионалният министър и ръководител на Управляващия орган на европейската програма Деница Николова. Тя, заедно с министърът на вътрешните работи Валентин Радев и кметът на община Берковица Милчо Доцов, откриха обновената сграда на Районно управление Полиция в града.

Близо 240 хил.лв., осигурени от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., са вложени в сградата, която е с нов покрив, фасада, дограма, мълниезащитна система, монтирана топлоизолация по стените и др. След санирането на сграда се очаква сметките за отопление да паднат с около 37%. 

По проекта е подменено и осветлението в сградата, изградено е и съоръжения за достъп на хора с увреждания. „В партньорство с МВР и общините се опитваме да направим работната среда на служителите на МВР много по-добра, за да осигурим и сигурността на всички хора в населените места“, отбеляза зам.-министър Николова.

Тя добави, че малко над 6.5 млн. лв. от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. се инвестират в община Берковица в този програмен период в мерки за подобряване на качеството на живот чрез енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Над 12 млн.лв. от програмата пък са отделени за ремонт на главния път през прохода „Петрохан“, с което ще се подобри връзката на общината със София, а оттам свързаността на региона и възможностите за икономическо развитие.

„Паралелно с инвестициите в материалната база на МВР, правителството инвестира и над 624 млн.лв. в обновяване на детски градини, ясли и училища във всички български общини“, каза още зам.-министър Николова. Тя пожела на всички служители на реда да изпълняват с ентусиазъм работните си задължения.

Кметът на общината Милчо Доцов заяви, че днес е празничен ден за града, защото в Берковица се въвежда в експлоатация първата сграда, обновена по ОПРР. В момента в общината се обновяват общо 14 сгради с финансиране от ОПРР в мерки за енергийна ефективност, от които 4 публични и 10 са многофамилни  жилищни сгради.

Още три блока се санират и по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Освен намаляване на разходите за отопление и повишаване качеството и ефективността на сградите, те допринасят и за по-добрия облик на града.

Министър Валентин Радев заяви, че освен за полицията се дават доста средства и за модернизиране на пътя през Петрохан. Той припомни, че един от основните приоритети на ръководството на министерството е именно да осигури всичко необходимо на служителите си – от униформите, до оборудването им и добрите условия на труд.

Това е нашата задача, а една от основните отговорности на полицаите е и да са в помощ на хората, които да им вярват и да ги търсят, подчерта вътрешният министър.

На церемонията присъстваха заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, директорът на ОД на МВР в Монтана ст. комисар Ивайло Антонов, заместник-областният управител на Монтана Нина Петкова и др.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Създайте идеалния климат у дома

Каквато и да е температурата навън и каквито и да са вашите...