Оборотът на търговия на дребно намалява с 0.6% за октомври

1010
Оборотът на търговия на дребно намалява с 0.6% за октомври

По предварителни, сезонно изгладени данни на НСИ през октомври 2010 г. оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети", по съпоставими цени, отбелязва спад от 0.6% спрямо предходния месец.

През октомври 2010 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, намалява с 4.8% в сравнение със същия месец на предходната година.

През октомври 2010 оборотът нараства спрямо предходния месец в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 1.3%, в търговията на дребно с хранителни стоки напитки и тютюневи изделия и търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника, съответно с 0.4 и 0.1%.

Във всички останали дейности е отчетен спад, който е най-малък в търговията на дребно с текстил, облекло и обувки и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита- 0.3% и достига до 1.3% в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg