Оборотът в сектор търговия с лек спад през юли

942
Оборотът в сектор търговия с лек спад през юли

По предварителни сезонно изгладени данни на НСИ през юли 2011 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени намалява с 0.7% в сравнение с предходния месец.

През юли 2011 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, е с 2.8% под равнището от същия месец на предходната година.

През юли 2011 г. оборотът се увеличава спрямо предходния месец в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.5%, и в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 0.1%. Отрицателно изменение се наблюдава в три икономически дейности: в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2.0%, в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.4%, и в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.2%.

Оборотът през юли 2011 г. спрямо същия месец на 2010 г. нараства в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки с 3.9%. Намаление е регистрирано в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 8.2%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 5.5%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 3.4%, в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.8%, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.3%

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg