Оборотът в търговията на дребно остава без промяна през август

469
Оборотът в търговията на дребно остава без промяна през август

През август оборотът в търговията на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети, се е запазил на нивото си от предходния месец, показват предварителните сезонно изгладени данни на НСИ.

През август 2012 г. оборотът в търговията на дребно е с 0.9% над равнището на същия месец от предходната година.

Оборотът през август 2012 г. спрямо предходния месец нараства в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.5%, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.4%. Същевременно по-съществено намаление е регистрирано в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 4.0%, и с по 1.5% в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита.

През август 2012 г. спрямо същия месец на 2011 г. оборотът нараства в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 5.8%, в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 5.4%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 4.9%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 4.5%, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 2.5%.

Спад е регистриран в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 11.0%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 10.0%, и в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 6.2%.


 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg