Оборотът в търговията на дребно с месечен ръст от 2.1%

599
Оборотът в търговията на дребно с месечен ръст от 2.1%

По предварителни данни на НСИ през февруари 2011 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени отбелязва ръст от 0.2% в сравнение с предходния месец.

През февруари 2011 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, е с 0.1% под равнището от същия месец на предходната година.

През февруари 2011 г. незначителен ръст спрямо януари отбелязват търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 0.6%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.4%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 0.2%.

В търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита е регистрирано намаление съответно с 0.2 и 0.9%.

Оборотът през февруари 2011 г., сравнен с февруари 2010, е с положителни темпове в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - 4.6%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - 1.0%, и търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - 0.1%.

Спад се наблюдава в три основни дейности: търговия на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.8%, търговия на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2.6%, и търговия с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 6.8%.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg